Týmový vrchol sezóny ve Vacenovicích

Mistrovství ČR štafet a družstev je tradiční říjnový souboj klubových týmů a v žactvu pak oblastních výběrů. Letos se do Vacenovic nedaleko Hodonína sjelo více než 1.800 závodníků – někteří s ambicemi bojovat o medaile, jiní třeba jen se popasovat se sousedním oddílem. Každopádně atmosféra těchto závodů je unikátní a samozřejmě nechyběla ani početná jihlavská výprava.

 Závodní terén byl velmi netradiční – velmi rovinatý (mapa měla ekvidistanci 2,5m a stejně na ní moc vrstevnic nebylo), ale překvapivě ne až tak průhledný a rychlý jak jsme si pamatovali z nedalekého Vracova. Světlezelené bylo na mapě dost, přesto se běhalo zatraceně rychle – ti nejrychlejší i pod 4:30 min /km.

Do sobotního M ČR štafet jsme vyslali celkem 12 týmů. A třeba o ženské štafetě ve složení Hana Vítková, Eliška Čápová a Zita Plachá bylo hodně slyšet – Hani rozběhla fantasticky a předávala Elišce na prvním místě, Eliška i Zita běžely také dobře a konečné 16. místo je velmi pěkné a hlavně příslibem do budoucna neboť se jednalo o nejmladší tým v celém startovním poli. V mužích běželo trio Petr, Mára a Vojta velmi vyrovnaně a v rychlém závodě to znamenalo 19. místo. Dorostenecká štafeta H18 ve složení Adam, Fanda, Víťa doběhla na 30. místě. Mezi dalšími je potřeba ocenit perfektní výkon Lukyho, který se nevešel do dorostenecké štafety a tak po oba dny absolvoval trať H21, kdy dokázal porazit řadu (nejen jihlavských) mužů! Kompletní klubové výsledky, Livelox s mapami a postupy.

Nedělní družstva zavedl stavitel tratí více do „zeleného“ kde byly některé dohledávky obtížnější. 7-členný tým dospělých (Matěj, Hani, Petr, Zita, Vojta, Eliška, Vojta) běžel parádně, v průběhu závodu se pohyboval v TOP10 a byl často v hledáčku komentátora. Konečné 13. místo (z 60 týmů) je nejlepší jihlavský výsledek po 20 letech (tenkrát bylo dnešní družstvo DH225  jedenácté), příště už to určitě do TOP10 vyjde 🙂 . Jedinou letošní medaili pro Jihlavu získala mezi veterány v DH225 pětice Véna, Bára, Lauič, René a Mára . Kompletní klubové výsledky, Livelox s mapami a postupy.

Žákovské kategorie jsou vypisovány nikoliv pro oddíly, ale pro oblastní družstva. Vysočina postavila celkem tři osmičlenné týmy ve kterých úspěšně závodili Eliška, Evča a Filip. 

Stovky parádních fotek jsou ve fotoalbu Jirky Čecha nebo Kadeho fotoalbu a k tomu něco málo oddílových fotek